Finantare

 

25 ianuarie 2017 – StartupCafe.ro: Fonduri pentru mici afaceri 2017: Până la 44.000 euro de la stat în programul Start-up Nation România. Care vor fi condițiile de acordare a banilor (propunere)

Romanii care isi vor deschide mici afaceri vor putea primi de la stat un ajutor nerambursabil in valoare de maximum 200.000 de lei (circa 44.000 de euro), in cadrul viitorului Program Start-up Nation Romania, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului. In document se detaliza conditiile de participare si cheltuielile eligibile. Proiectul de ordonanta de urgenta pentru pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de miercuri, insa nu a fost adoptat. Citiți articolul integral.

 

25 ianuarie 2017 – Bancherul.ro: Cinci bănci primesc de la Eximbank garanții pentru creditarea IMM-urilor

Eximbank acorda in prezent unui numar de cinci banci, printre care OTP Bank si Banca Romaneasca, garantii pentru creditarea IMM-urilor, lista bancilor partenere putandu-se extinde in viitor, au precizat reprezentantii bancii de stat, pentru Bancherul.ro. Citiți articolul integral.

 

25 ianuarie 2017 – Zf.ro: 500 de firme vor putea primi câte 50.000 lei nerambursabili de la guvern pentru internaţionalizare. Banii vor putea fi cheltuiţi cu târguri, site-uri, aplicaţii, branding

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, Ordonanţa de Urgenţă privind Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, cu finanţare de la bugetul de stat, destinat promovării individuale a întreprinderilor mici şi mijlocii. Citiți articolul integral.

 

19 ianuarie 2017 – Zf.ro: Acordul pentru finanţarea IMM între Banca Românească şi EximBank

În urma semnării Acordului Plafon de Garantare IMM dintre Banca Românească şi EximBank, IMM au la dispoziţie o nouă gamă de soluţii de creditare necesare realizării investiţiilor sau pentru susţinerea activităţii curente. Citiți articolul integral.

 

19 ianuarie 2017 – Zf.ro: UniCredit ia 160 de milioane de euro de la Fondul European de Investiţii pentru a finanţa apoi IMM-urile inovative

Grupul bancar UniCredit a semnat cu acord cu Fondul European de Investiţii (FEI) pentru acordarea de credite în valoare de 160 de milioane de euro IMM-urilor inovative din 8 ţări printre care şi România. Citiți articolul integral.

 

9 ianuarie 2017 – Wall-Street.ro: Crossrider PLC deschide HUB de inovații în București: Ce își propune și cum arată

Crossrider PLC, condus de CEO Ido Erlichman, a intrat pe piata locala printr-un HUB de Inovatie in Bucuresti, urmarind sa faca investitii in startup-uri locale. Managerul local al Hub-ului ofera cateva detalii privind acest proiect pentru wall-street.ro. Citiți articolul integral.

 

6 ianuarie 2017 – Wall-Street.ro: Samsung anunță fonduri de 150 mil. $ disponibile pentru startup-urile care dezvoltă produse din zona tehnologiilor emergente

Samsung NEXT (cunoscut anterior sub numele Samsung Global Innovation Center) a anuntat lansarea Samsung NEXT Fund, un fond de investitii de tip venture capital de 150 de milioane de dolari, care are ca scop sa ofere mai mult suport la nivel global pentru startup-uri aflate la inceput de drum care au ca obiectiv principal inovarea in zona de servicii si softwareCitiți articolul integral.

 

20 decembrie 2016 – Mirsanu.ro: BERD acordă 40 mil. Euro Credit Europe Bank România pentru finanțarea microîntreprinderilor și IMM-urilor locale

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) împrumută 40 mil. Euro în trei tranșe către Credit Europe Bank România pentru a susține finanțarea afacerilor mici la nivel local. Înființată în 1993, Credit Europe Bank România asigură servicii bancare către persoane fizice, întreprinderi mici și mijlocii (IMM), respectiv companii mari din piața locală. Citiți articolul integral.

 

15 decembrie 2016 – Wall-Street.ro: Clubul Investitorilor din București pune pe masă 5 mil. euro pentru startup-uri pe care vrea să le aducă pe bursă

Investors Club, primul club al investitorilor la bursa din Bucuresti, a lansat Private Equity Network, o structura ce are la dispozitie fonduri in valoare totala de 5 mil. euro (22,6 mil. lei) si care va face plasamente in IMM-uri si startup-uri. Citiți articolul integral.

 

14 decembrie 2016 – Zf.ro: Franţa şi Germania lansează un fond de 1 mld. de euro pentru susţinerea start-up-urilor

Franţa şi Germania vor înfiinţa un fond cu un buget de 1 miliard de euro pentru a susţine start-up-urile, ca parte a unui efort de a dezvolta economia digitală europeană şi a reduce astfel decalajul faţă de SUA, scrie Reuters. Citiți articolul integral.